Компресійний трикотаж: красиво та корисно

Компресійний трикотаж можна вважати єдиним способом профілактики варикозу та уповільнення розвитку хвороби. Як це працює? Завдяки посиленій щільності лікувальна білизна створює по всій довжині ніг тиск різної сили, знижуючи навантаження на судини і допомагаючи крові текти вгору, до серця.

Компресійний трикотаж обов’язково носять після всіх видів операцій на уражених венах. Спеціальні гольфи, панчохи та колготки допомагають швидше повернутися до звичного способу життя. Використання трикотажу зменшує діаметр судин, забезпечує закриття венозних клапанів та запобігає зворотному кровотоку.

Завдяки такому впливу ноги перестають набрякати, біль зменшується, а самопочуття покращується. Ще одна важлива функція лікувального трикотажу полягає в тому, що він зводить до мінімуму розвиток тромбів у уражених венах.

Компресійний трикотаж виготовляють з еластичних бавовняних та нейлонових волокон, мікрофібри та лайкри. У ньому немає швів, які б передавлювати судини на ногах.

Асортимент компресійного трикотажу сьогодні є великим: вибір є у всіх. Для чоловіків виробляють спеціальні моделі, які виглядають як гольфи довжиною до колін з відкритим носком. Якщо на захворювання вен схильна лише одна з кінцівок, можна купити панчоху для правої або лівої ноги.

Жіночий компресійний трикотаж виглядає як звичайнісінькі колготки або панчохи. Можна вибрати чорні, бежеві, червоні та навіть мереживні! Ніхто не здогадається, що ви носите білизну проти варикозу. Від звичайних колготок компресійний трикотаж відрізняється лише густиною виробу.

Не забувайте, що справжній компресійний трикотаж продається в аптеках, спеціалізованих ортопедичних салонах та клініках. Вибір білизни потрібної довжини та щільності має відбуватися під контролем лікаря.

Не зволікайте – записуйтесь на консультацію до судинного хірурга!
095 686 90 70